Over Annelies

Van jongs af aan was het al duidelijk, werken met paarden, dat moest het worden!

Annelies Rienksma met Akatschi (v. Akzent II)

— Annelies Rienksma met Akatschi (v. Akzent II)

Daarom werd de opleiding management en veehouderij gevolgd, waar naast de verplichte vakken ook paardenhouderij werd gevolgd. Hier behaalde ze certificaten voor o.a. voeding, huisvesting, mennen, rijden, longeren, hoefbekappen. In 2005 volgde ze de Orun-instructeurscursus en in 2009 werd daar de IL-jury bevoegdheid aan toe gevoegd. De honger naar kennis blijft en in 2013 rond ze succesvol haar opleiding tot paarden(sport)masseur af.

Al snel werd er een netwerk privé leerlingen opgebouwd en kan ze aan de slag bij verschillende ponyclub’s / rijverenigingen. De vraag naar clinics neemt toe, net als het aantal te trainen paarden.

Adelinde Cornelissen en Annelies Trainerseminar Ermelo

— Zitles met Adelinde Cornelissen op Tiara (v. Jazz) en Annelies Rienksma aan de longe tijdens het Trainerseminar in Ermelo

Na een tijd lang zoeken naar een geschikte instructeur, kon ze in 2008 terecht bij Lammert Haanstra, gretig werd alle informatie opgenomen en geoefend. Niet alleen ging het eigen rijden met sprongen vooruit, maar ook wordt het geleerde in de praktijk gebracht tijdens de lessen die ze geeft. Het was ook Lammert Haanstra die het mogelijk maakte om bij Dressuurstal van Baalen te kunnen trainen.

Omdat ze persoonlijke ontwikkeling en scholing hoog in het vaandel heeft staan, worden regelmatig bijscholingen en clinics gevolgd. Vaak samen met Lammert Haanstra. Voorbeelden hiervan zijn: Horse event in Deurne en het trainersseminar in Ermelo. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden onder nieuws.

Geef een reactie