Over Annelies

Van jongs af aan was het al duidelijk, werken met paarden, dat moet het worden!

Annelies Rienksma met Akatschi (v. Akzent II)
— Annelies Rienksma met Akatschi (v. Akzent II)

Daarom volgde ik de opleiding management en veehouderij, waar ik naast de verplichte vakken ook paardenhouderij volgde. Hier behaalde ik certificaten voor o.a. voeding, huisvesting, mennen, rijden, longeren en hoefbekappen. In 2005 slaagde ik voor de Orun-instructeurscursus en in 2009 werd daar de IL-jury bevoegdheid aan toe gevoegd. De honger naar kennis blijft en in 2013 rondde ik de opleiding tot paarden(sport)masseur af.

Al snel ontstond er een netwerk privé leerlingen en ging ik aan de slag bij verschillende ponyclub’s / rijverenigingen. De vraag naar clinics en lessen neemt toe, net als het aantal te trainen paarden.

Adelinde Cornelissen en Annelies Trainerseminar Ermelo
— Zitles met Adelinde Cornelissen op Tiara (v. Jazz) en Annelies Rienksma aan de longe tijdens het Trainerseminar in Ermelo

Na een tijd lang zoeken naar een geschikte instructeur, kon ik in 2008 terecht bij Lammert Haanstra, gretig werd alle informatie opgenomen en geoefend. Niet alleen ging mijn eigen rijden met sprongen vooruit, maar ook werd het geleerde in de praktijk gebracht tijdens de lessen die ik geef. Het was ook Lammert Haanstra die het mogelijk maakte om bij Dressuurstal van Baalen verder te kunnen trainen.

Omdat ik persoonlijke ontwikkeling en scholing hoog in het vaandel heb staan, volg ik regelmatig bijscholingen en clinics. Vaak samen met Lammert Haanstra.Voorbeelden hiervan zijn: Horse event in Deurne en het trainersseminar in Ermelo.

Geef een reactie