Marloes Burger

Onzekerheid en Vertrouwen

Toen ik Tigo (kennedy x flemmingh) heb gekocht was hij een heel braaf, maar onzeker paard. Hij deed eigenlijk altijd wel zijn best, maar ik merkte wel dat hij een beetje onzeker was en dat was ik niet gewent in een paard. Toen ik hem ongeveer een half jaar reed ging het een beetje mis. We waren een beetje de weg kwijt met zijn tweeën. Tigo begon constant keihard te rennen met mij op zijn rug. Wat ik ook deed, hij bleef maar rennen. Op dat moment begreep ik Tigo niet meer. Nam hij mij nou in de maling? Of was hij bang? Ik heb meerdere dingen geprobeerd, maar niks werkte. Toen heb ik Annelies gebeld met de vraag of ze mij wilde helpen met Tigo.

Annelies kwam meteen de volgende dag kijken en al snel begon Tigo weer heel hard te rennen met zijn lange benen en we gingen scheef door de Marloes en Tigobochten. Gelukkig zag Annelies meteen dat hij gewoon in paniek raakte. Het was pure onzekerheid. Hij wist gewoon niet wat hij moest doen.Toen dacht hij, dan zet ik het maar op een rennen. Omdat ik op dat moment ook onzeker was, gaf ik geen duidelijke hulpen en daardoor raakte Tigo in paniek. Annelies was heel duidelijk en zei: Het enige wat we komende weken gaan doen is hem opnieuw vertrouwen geven en zijn zelfvertrouwen opbouwen. Geen moeilijke dingen van hem vragen. Dit betekende dus dat we alleen maar dingen hebben gedaan die hij begreep en waar hij zich niet druk bij hoefde te maken. Lekker in het rond draven en belonen. Zelfs dit vond hij eerst spannend, maar hij begon steeds meer te  ontspannen.

Sindsdien gaat hij met sprongen vooruit. Annelies is een aantal keren achter elkaar bij mij langs gekomen om te helpen en we konden steeds een stapje verder gaan. We konden steeds weer wat meer van hem vragen. Hij werd steeds fanatieker en hij begon het echt leuk te vinden. Hij deed erg zijn best. Daarna had ik wekelijks les van Annelies. Als Annelies midden in de bak stond dan moest Tigo altijd even een knuffel, een aai en een compliment komen halen. Dat vond hij maar wat interessant.

Het gaat nu erg goed met Tigo. Hij blijft af en toe een heet hoofd tijdens het rijden, maar ik kan er nu veel beter mee omgaan. Ik ben Annelies zeer dankbaar dat ze er meteen voor me was toen Tigo en ik  even de weg kwijt waren. We hebben veel van haar geleerd. Met rust en respect problemen oplossen daar komen we tijdens het rijden het aller verst mee.

Bedankt Annelies.

Geef een reactie