Longeren

Adelinde Cornelissen en Annelies Trainerseminar Ermelo
— Zitles met Adelinde Cornelissen op Tiara (v. Jazz) en Annelies Rienksma aan de longe tijdens het Trainerseminar in Ermelo

Dat longeren meer is dan je paard uit laten rennen aan een lange lijn, is velen wel bekend. Maar hoe zorg je er nu voor dat longeren een veilig en volwaardig onderdeel van de training wordt, waaraan zowel trainer als paard plezier beleven?

Tijdens het longeren kun je goed je paard observeren en ontwikkel je tevens je oog voor het goedgaande paard. Door de juiste hulpen op het juiste moment te geven en je paard correct bij te zetten kun je met longeren dingen bereiken die je op een andere manier moeilijker of zelfs helemaal niet kunt bereiken.

Annelies in de NH circels op Horse Event 2012
— Annelies in de NH circels op Horse Event 2012

Vanuit ervaringen opgedaan bij longeer-expert Lammert Haanstra en een opleiding tot paarden(sport)masseur, wordt op een rustige en paardvriendelijke manier instructie gegeven. Omdat niemand gelijk is, worden trainingen op jou, je paard en jouw wensen afgestemd.

Tevens is het mogelijk een longeerclinic te organiseren bij jouw club of jaarvergadering. Wil je weten wat er voor jou mogelijk is? Contact.

Geef een reactie