Houding en zit

Om goed te leren paardrijden is een onafhankelijke zit essentieel. Alleen dan kun je de hulpen goed doseren en op het juiste moment geven. Zonder je paard te storen in zijn bewegingen, soepel meebewegend in het ritme van de gangen.

De meeste ruiters hebben dit al wel eens gehoord.

 

Maar hoe doe je dat dan?

Hoe voelt het wanneer je echt mee zit in de beweging?

Hoe kan ik eindelijk mijn been stilhouden?

Wat kan ik doen om mijn rugklachten tijdens het rijden aan te pakken?

En hoe gebruik ik mijn armen en handen optimaal?

Maar ook: Wat ik moet ik doen wanneer ik gespannen of angstig ben?

 

Antwoorden op deze en andere vragen krijg je tijdens de zitlessen.

Zitles aan de longe is dan een prachtig middel om je de gelegenheid te geven even alleen op je eigen lichaam te letten. Terwijl je paard (correct bijgezet) ook ontspannen zijn werk kan doen.

Door ook samen te werken met trainers uit andere sporten, heb ik een bredere kijk op houding en beweging ontwikkeld. Zodat ik je beter kan helpen met het vinden en verbeteren van je balans te paard. Waar nodig maak ik gebruik van oefeningen op de grond en gebruik ik bijv. een fitnessbal, of weerstands elastiek