Antje Moerman

Sinds het voorjaar van 2010 krijg ik om de week les van Annelies. Ik rijd les op Thyra E.M., een Friese merrie die geboren is in 2006 en door mijn ouders zelf gefokt. In 2010 zijn we begonnen met dressuurwedstrijden in de klasse B en binnen anderhalf jaar zijn we L2 startgerechtigd. Daarnaast zijn we in 2010 geselecteerd voor het Post-Kogeko KFPS Kampioenschap Dressuur in de klasse B en we hopen ons in 2011 voor ditzelfde kampioenschap te selecteren in de klasse L1.

Antje Moerman en ThyraTijdens de lessen van Annelies werken we veel aan de basis. Persoonlijk vind ik dit heel belangrijk, omdat een goede basis een voorwaarde is om te (blijven) presteren op de wedstrijden. Ook wordt het aanleren van nieuwe oefeningen die gevraagd worden op de wedstrijden, gemakkelijker wanneer de basis goed bevestigd is. Daarnaast is Annelies heel streng op mijn houding en de reactie van Thyra op mijn hulpen. Dit vind ik erg fijn, omdat je zelf niet alles ziet wanneer je op je paard zit en ik tijdens de training wel eens te snel tevreden ben, terwijl het dan eigenlijk nog veel beter kan.

Annelies is erg betrokken bij mij als haar leerling. Ze vraagt altijd hoe mijn wedstrijden zijn gegaan en vooral welke onderdelen minder goed gingen, zodat we deze onderdelen mee kunnen nemen tijdens de lessen. Verder vind ik het een absoluut pluspunt dat ze altijd, in weer en wind, komt lesgeven in de buitenbak.

Annelies stimuleert mij enorm om niet te snel tevreden te zijn, maar om het onderste uit de kan te halen. Daar houd ik wel van, want dat is ook het doel van mijn paardenhobby; om een zo hoog mogelijk niveau te bereiken op de wedstrijden. En uiteraard om dit met veel plezier te doen.

Groeten Antje Moerman

Geef een reactie